Fotokonkurss LOB biedriem – “Upju putni”

2020. gadā aicinām visus LOB biedrus, kuri fotografē, pievērst uzmanību tam, kādi putni dzīvo pie upēm un piedalīties LOB biedru fotokonkursā! Nav svarīgi, vai putnus fotografējat profesionāli vai hobija līmenī. Pat ja izmantojat telefonu, lai fotografētu, un jums ir izdevies iemūžināt lielisku kadru, droši piedalieties!

Fotokonkursa mērķis ir sniegt LOB biedriem iespēju parādīt, kā viņi redz un sastopas ar putniem, izmantojot tādu mūsdienās izplatītu brīvā laika pavadīšanas formu kā fotografēšana, kā arī piedāvāt iespēju satikties un apmainīties ar pieredzi situācijā, kad biedrus apvieno kopīga interese – putni. Darbus var iesūtīt līdz 2020. gada 1. novembrim.

Noteikumi:

  1. Fotokonkursu “Upju putni” organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība.
  2. Fotokonkursā drīkst piedalīties tikai LOB biedri. Ja neesat LOB biedrs, bet vēlaties piedalīties konkursā, līdz ar fotogrāfiju jāiesniedz LOB biedra pieteikuma anketa un biedra naudas maksājuma apliecinājums.
  3. Fotogrāfijas jāiesniedz līdz 2020. gada 1. novembrim elektroniski kopā ar aizpildītu pieteikuma anketu: https://ej.uz/LOB_fotokonkurss_2020. Ja jums nav Google konta un jūs vēlaties iesniegt konkursam fotogrāfijas, lūdzu, rakstiet uz e-pasta adresi putni@lob.lv.
  4. Fotogrāfijām jāatbilst tēmai “Upju putni”.
  5. Fotogrāfijām ir jābūt uzņemtām 2020. gadā Latvijā. 
  6. Drīkst iesniegt tikai savas fotogrāfijas. Katrs autors iesniedz 1–5 darbus.
  7. Attēlu formāts: .jpg. Izmērs: līdz 10 MB, minimālais izmērs pikseļos: 1772 x 1181, vēlamais: 1920 x 1080.
  8. Fotogrāfijām jābūt ētiskām, tās nedrīkst būt uzņemtas, iztraucējot putnu vai nodarot tam pāri. Par putnu fotografēšanas ētiku lasiet šeit: https://www.lob.lv/noderigi/putnu-verosana/putnu-verosanas-principi/.
  9. Iesniegtās fotogrāfijas var tikt izmantotas LOB publicitātes materiālos vai žurnāla “Putni dabā” ilustrācijās. Fotoattēlu autori savus darbus iesniedz brīvprātīgi un par to nesaņem finansiālu atlīdzību, bet iegūst tiesības saņemt žurnāla numura autoreksemplāru, ja tajā tiek publicēta viņa fotogrāfija.
  10. Autori saglabā autortiesības uz fotogrāfijām.
  11. Labāko darbu autori tiks uzaicināti uz apbalvošanas pasākumu. Konkursa uzvarētājiem balvas no Latvijas Ornitoloģijas biedrības un SIA “Motacilla”.

One comment

  1. […] Paldies visiem dalībniekiem par dalību konkursā! Aicinām piedalīties arī nākamajos konkursos. Piemēram, līdz 2020. gada 1. novembrim ir iespēja piedalīties LOB biedru fotokonkursā “Upju putni”. […]

Comments are closed.