Uzsākts projekts “No baltā stārķa ligzdas līdz jauniešu vides aktīvismam”

Ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu izpratni par vidi, vides aizsardzības jautājumiem un ilgtspējīgas attīstības principiem, izmantojot baltos stārķus kā ceļvedi izpratnes veicināšanā par vides aizsardzību, Latvijas Ornitoloģijas biedrība uzsākusi projektu “No baltā stārķa ligzdas līdz jauniešu vides aktīvismam”. Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds un Vācijas Dabas aizsardzības asociācija. 

Projektā tiks sagatavotas un īstenotas nodarbības par balto stārķi dažādām vecuma grupām, kā arī papildus tiks apmācīti nodarbību vadītāji. Īstenojot 8. Starptautisko balto stārķu ligzdu uzskaiti, projekta laikā tiks iegūti dati par balto stārķu ligzdām Latvijā, iesaistot bērnus un jauniešus šo datu ieguvē, veicinot izpratni par sabiedrisko zinātni. Iesaistot apmācībās un praktiskās nodarbībās dabā, tiks padziļināta interese un prasmes par putnu pētniecību jauniešu vidū. Tāpat projekta laikā norisināsies vasaras pasākumi – LOB Ģimeņu dienas un LOB Jauniešu seminārs –, lai veicinātu domubiedru tīklošanos klātienes pasākumos. 

Projekta mērķauditorija ietver bērnus un jauniešus dažādās vecuma grupās, sākot no pirmskolas līdz jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem.

Projekts norisinās no 2024. gada 1. marta līdz 2025. gada 30. jūnijam. 

Projekta īstenošana norisinās ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Vācijas Dabas aizsardzības asociācijas (NABU, Naturschutzbund Deutschland e.V) finansiālu atbalstu.

Foto: Elīna Gulbe

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, LOB ārējās komunikācijas speciāliste