Vasara aizvadīta, viesojoties Latvijas pilsētās

Vasara ir piemērots laiks jauniem iespaidiem, bet rudens – lai pakavētos atmiņās. Šajā vasarā LOB izbraukumu stends devās uz vairākām Latvijas pilsētām, lai klātienē iepazīstinātu ar Latvijas putnu pasauli. Piecās dažādās Latvijas pilsētās iedzīvotāju vērtējumam “nodevām” papildināto izbraukumu stendu. Atpazīt bezdelīgu dzimtas līdzinieces, darboties radošajā smilšu kastē jeb pašrocīgi izveidot krastu čurkstes alu, ieklausīties un atpazīt biežāk sastopamās putnu balsis, izkrāsot un uzminēt, cik dažāda ir Latvijas putnu pasaule… Tik daudz veidu, kā stātsīt par to!

Paldies Rūjienai, Ludzai un Preiļiem par uzņemšanu pilsētas svētku ietvaros – sapratām, ka labi jūtamies arī svētku atmosfērā. Novērtējām neviltoto apmeklētāju interesi, izzinot Latvijas savvaļas putnu pasauli, tāpat ne mazāk interesanti bija arī mums – stenda apmeklētājiem vienmēr ir kāds amizants stāsts par novērotajiem putnu dzīves paradumiem.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība regulāri piedalās arī “Dabas koncertzālē”, un šis gads nebija izņēmums. Spītējot laikapstākļiem Skrīveros un baudot saulaino dienu Līgatnē, LOB izbraukumu stends “Gardums putniem” pievienojās “Viendienītes” stāstam radošo darbnīcu laikā.

Atskatam piedāvājam izbraukumu reportāžu.






Uz tikšanos nākamajā gadā!

LOB dalību “Dabas koncertzālē” un pilsētu svētkos atbalstīja Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.