Putnu vērotājus aicina pieteikties diennakts sacensībām “Torņu cīņas 2024”

Līdz šī gada 6. maijam ir atvērta komandu pieteikšanās putnu vērošanas sacensībām “Torņu cīņas 2024”, kas 18.–19. maijā norisināsies jau deviņpadsmito reizi, pulcējot gan pieredzējušus putnu vērotājus, gan iesācējus. 

Sacensībās, kuras norisinās vienlaikus dažādās Latvijas vietās putnu vērošanas torņos skaitot novērotos putnus, ir iespējams piedalīties divās sarežģītības pakāpes: pirmkārt, pieredzējušo putnu vērotāju klasē diennakts garumā (24h klase) vai arī Tautas klasē – četru stundu ilgumā (4h klase). Komandas sastāvā jābūt trīs vai četriem dalībniekiem. 

Pieteikums dalībai sacensībās jānosūta uz e-pastu putni@lob.lv vai jāaizpilda kontaktforma vietnē www.tornucinas.lv , norādot to, kurā klasē komanda iecerējusi startēt, komandas nosaukumu, dalībnieku sastāvu, minot vārdu uzvārdu, kā arī komandas kontaktpersonu, tā e-pastu un tālruņa numuru. 

Sacensību atklāšana, izlozējot putnu vērošanas torņus, ir paredzēta tiešsaistē attālināti, taču sacensību noslēgums un apbalvošanas pasākums ir iecerēts klātienē. 

Papildu informācija un sacensību noteikumi pieejami tiešsaistē internetvietnē www.tornucinas.lv/noteikumi.

Dalības maksa nav paredzēta, tā vietā aicinām dalību sacensībās novērtēt ar ziedojumu Latvijas Ornitoloģijas biedrībai, balstoties savā sajūsmā par sacensību norisi. Ziedojumus var veikt uz LOB kontu LV34HABA000140J035491, tiešsaistes režīmā ŠEIT, ar “Mobilly” palīdzību (izmanojot lietotni vai internetvietnes versiju), kā arī ar internetbanku vai karti.

Pērn putnu vērošanas sacensībās “Torņu cīņas 2023” piedalījās 19 komandas, to skaitā 11 pieredzējušu putnu vērotāju komandas sacentās, putnus skaitot diennakts garumā, bet astoņas komandas sacentās t. s. “Tautas klasē”, putnus vērojot četras stundas. 

Putnu vērošanas sacensības “Torņu cīņas 2024” organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība sadarbībā ar Pavāru māju Līgatnē, “Jāņa sētu”, SIA “Motacilla”, “Swarovski Optik”, maizes ceptuvi “Lāči”, putnu māju ražotni “Simbaro”, Dabas aizsardzības pārvaldi.

Titulattēlā: Komanda “Visi putni labi” Lubāna Zvidzes kanāla tornī. Foto: Ieva Pommere

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, LOB ārējās komunikācijas vadītāja