Videostāstu ciklā “Putnustāsti. Personība” iespējams iepazīt 26 LOB biedrus

Mudinot Latvijas iedzīvotājus iesaistīties vides aizsardzībā un pilsoniskās aktivitātēs, Latvijas Ornitoloģijas biedrības sagatavotajā videostāstu ciklā “Putnustāsti. Personība” tuvplānā ir iespējams iepazīt 26 aktīvus biedrus.

LOB biedri, kuru pieredze un praktiskie padomi izzināmi videociklā “Putnustāsti. Personība”, pārstāv dažādas vecuma grupas, reģionus, nodarbošanos, intereses, un to iesaisti pilsoniskās aktivitātēs dabas aizsardzības jomā. 

Savos stāstos dalījās būvmateriālu ražotnes “Lode” valdes loceklis un uzņēmuma mārketinga un pārdošanas daļas direktors Valdis Zariņš, LOB Rīgas grupas pārstāvis Miks Stūrītis, žurnāliste Paula Gulbinska, fotogrāfs Gints Ivuškāns, datorgrafiķe Ilze Bojāre, vides zinību skolotāja Agnese Gaile, mērnieks Mārtiņš Platacis, tūrisma speciālists un Vidzemes Augstskolas asociētais profesors Andris Klepers, Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes studente Elza Zacmane, tiesu medicīnas eksperts psihiatrs Edgars Laucis, pavārs Ēriks Dreibants, māksliniece un ekonomiste Daira Januša, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu reimatoloģijas virsārste Zane Dāvidsone, Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes asociētais profesors un Zooloģijas un dzīvnieku ekoloģijas katedras vadītājs Ainārs Auniņš, augu terārija zīmola “Dzīvotne” saimnieks Justs Krapāns, vides gide un brīvdienu mājas “Jaunkrastmaļi” pārvaldniece Līga Aukšmuksta, Zemītes pagasta iedzīvotāju konsultatīvās padomes priekšsēdētāja Ieva Vavilova, Mālpils vidusskolas skolotāja Dace Brūna, dzejniece Inese Zandere, animācijas mākslinieki Edmunds Jansons un Kristīne Zvirbule, sabiedrības līdzdalības eksperte Rasma Pīpiķe, lauku sētas “Caunītes” saimnieki Rubeņu ģimene – pedagoģe un klientu apkalpošanas speciāliste Rīgas atbalsta centrā Ukraiņu bēgļiem Santa, bioloģijas studente Betija, uzņēmējs Jānis, skolēns Jēkabs.

Katru pieredzes stāstu papildina praktisks padoms, ko ikviens var izmantot savā ikdienā, lai darītu labus darbus putnu un līdz ar to arī cilvēku labā. 

Videocikla stāsti skatāmi LOB Youtube vietnē. 

Par LOB biedru var kļūt jebkurš interesents, neatkarīgi no vecuma un zināšanām par putniem, aizpildot pieteikuma anketu šeit: 

Videostāstu cikls “Putnustāsti. Personība” ir viena no aktivitātēm projektā “Latvijas Ornitoloģijas biedrības interešu pārstāvība un sabiedrības iesaiste”, ko finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, LOB ārējās komunikācijas speciāliste