Notiks mežu apsaimniekošanai veltīts īsfilmu vakars ar tematisku sarunu

Lai spriestu par mežu apsaimniekošanas problēmām Igaunijā un Latvijā, Latvijas Ornitoloģijas biedrība aicina interesentus 13. novembrī uz tematisku diskusiju, kas norisināsies dokumentālo īsfilmu vakarā kinoteātrī “Kino Bize”. 

Pasākumā tiks demonstrētas dokumentālas īsfilmas par mežu apsaimniekošanu Igaunijā un par mežsaimniecībā un kokrūpniecībā mazvērtīgo koku nozīmi dabas daudzveidības nodrošināšanā “Mājas mežā” (2022).

Pasākumā piedalīsies dāņu vecākās vides organizācijas “NOAH Friends of the Earth Denmark” (“Miljøbevægelsen NOAH”) pētnieks Tobiass Jespersens no Dānijas, “Save Estonia’s Forests” (“Päästame Eesti Metsad”) pārstāve Līna Steinberga no Igaunijas un Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Dr. biol. Viesturs Ķerus no Latvijas, iezīmējot to, kā pieprasījums pēc enerģētiskās koksnes un tās eksports, tostarp uz Dāniju, ietekmē mežu izciršanu Igaunijā un Latvijā. 

Pasākums norisināsies pirmdien, 13. novembrī, no plkst. 18.00 līdz plkst. 20.00 Rīgā, Elizabetes ielā 37, kinoteātrī “Kino Bize”. 

Pasākuma darba valoda ir latviešu valoda, bet ārvalstu viesu uzstāšanās notiks angļu valodā. 

Pieteikšanās pasākumam norisinās līdz 12. novembrim, aizpildot anketu šeit: https://ej.uz/mezufilmas2023.

Pasākumu rīko Latvijas Ornitoloģijas biedrība sadarbībā Dānijas vecāko vides organizāciju “NOAH Friends of the Earth Denmark” un Igaunijas vides organizāciju “Save Estonia’s Forests”.

Pasākumu finansē Ziemeļvalstu Ministru padome.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, Latvijas Ornitoloģijas biedrības ārējas komunikācijas speciāliste