Videolekciju ciklā atklās dabas daudzveidības priekšnosacījumus mežā

Lai skaidrotu meža un cilvēka attiecības, izceļot dabas daudzveidībai nozīmīgos elementus mežā, Latvijas Ornitoloģijas biedrība drīzumā publicēs vairākus tematiskus un izglītojošus videostāstus, atgādinot, ka #MežsIrMājas.

Par ekoloģisko koku nozīmi mežā un par putnu lielajām ligzdām stāstīs ornitologs Jānis Ķuze, par dobumainiem kokiem un dzeņu dobumiem pieredzē dalīsies ornitologs Madars Bergmanis, savukārt izzināt mežu putniem draudzīgas dzīvotnes izpratnē aicinās ornitologs Aivars Petriņš un LOB Rīgas vietējās grupas dalībnieks un putnu pazinējs Imants Jakovļevs, turpretī uz mežu kā uz kukaiņiem piemērotu dzīvotni raudzīsies entomologs Voldemārs Spuņģis.

Raugoties uz mežu kā uz daudzveidīgu un dzīvības pilnu sistēmu, aicinām noklausīties pirms kāda laika notikušo ekspertu diskusiju “Mežs ir mājas. Kā cilvēks var palīdzēt Latvijas mežiem?”. Diskusijā, kuru moderē Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs ornitologs Viesturs Ķerus, piedalās Pasaules dabas fonda direktors un mežsaimniecības programmas vadītājs Jānis Rozītis, Latvijas Dabas fonda padomes loceklis ornitologs Jānis Ķuze un Latvijas Dabas fonda padomes locekle botāniķe Lelde Eņģele.

Videolekcijas sagatavotas pateicoties “BirdLife International” un “David and Lucile Packard Foundation” atbalstam.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, LOB komunikācijas konsultante