“Zaļais barometrs” Saeimas priekšvēlēšanu debates par klimatu, enerģētiku un aprites ekonomiku

1.oktobrī veiksim izvēli, kuriem politiķiem uzticēsim sabiedrības interešu pārstāvību 14.Saeimā. Vai šie politiķi būs tādi, kas spēs īstenot valstī ilgtspējīgas attīstības mērķus? 

Iniciatīva “Zaļais barometrs” aicina uz četriem priekšvēlēšanu “Zaļajiem griliem” – paneļdiskusijām ar politiskajām partijām par to nākotnes redzējumu vides politikā.

9.septembrī plkst. 11.00 aicinām uz trešo priekšvēlēšanu “Zaļo grilu” – debatēm par 14.Saeimas vēlēšanu zaļajiem solījumiem un mērķiem klimata politikas, enerģētikas un aprites ekonomikas jomās.  

Diskusiju moderēs žurnālists Gundars Rēders.
Diskusijā piedalīsies:
Jānis Butāns, KONSERVATĪVIE
Armands Krauze, LATVIJAS ZEMNIEKU SAVIENĪBA
Jānis Tutins, SASKAŅA
Gatis Zāmurs, ATTĪSTĪBAI/ PAR!
Andrejs Svilāns, APVIENOTAIS SARAKSTS

Diskusijas būs skatāmas tiešsaistē – https://www.zalais-barometrs.lv/, projekta “Zaļais barometrs” Facebook lapā, kanālā LSM, kā arī projekta sadarbības partneru mājaslapās un sociālajos tīklos. Vietu skaits uz klātienes diskusijām ir ierobežots, tāpēc tos, kas vēlas tajās piedalīties klātienē, aicinām rakstīt uz e-pastu: ldf@ldf.lv.

Zaļajos grilos piedalās politisko partiju, kurām saskaņā ar vasaras mēnešu sabiedriskās domas aptaujām ir visreālākās iespējas iekļūt Saeimā, deleģēti pārstāvji. 

Projektu “Zaļais barometrs” un diskusiju “Zaļais grils” īsteno Latvijas ietekmīgākās vides NVO – Latvijas Dabas fonds, Pasaules Dabas Fonds, Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija un biedrība “Zaļā brīvība”. Iniciatīvas mērķis ir uzraudzīt un vērtēt politiskās norises saistībā ar dabas un vides jautājumiem.

Projektu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.