Aicina pieteikties attālināto lekciju kursam putnu noteikšanā

Lai sniegtu ieskatu biežāk sastopamajās putnu sugās Latvijā un putnu vērošanas un sugu noteikšanas pamatprincipos, Latvijas Ornitoloģijas biedrība izziņo pieteikšanos attālināto lekciju ciklam “Pirmie soļi putnu atpazīšanā”.

Lekciju ciklu, kas norisināsies no 2022. gada oktobra vidus līdz 2023. gada martam, tiešsaistē aicināti apmeklēt gan iesācēji, gan tie, kam putnu vērošana jau kļuvusi par aizrautīgu nodarbi, bet pietrūkst zināšanu to sugu noteikšanā, kuras ir sastopamas Latvijā.

Sākot ar oktobra vidu ik nedēļu divdesmit nedēļu garumā tiešsaistē tiks publiskota tematiskā lekcija, kas tiks papildināta ar fotogrāfijām, audio un video ierakstiem un kuras garums būs aptuveni divas stundas. Lekciju kursa dalībnieki saņems piekļuvi, kura darbosies līdz pat lekciju kursa noslēgumam 2023. gada martā. Lekciju kursa dalībnieki to varēs noskatīties jebkurā sev ērtā laikā un vietā.

Lekcijas vadīs pieredzējis putnu pazinējs Latvijas Ornitoloģijas biedrības ornitologs, sertificēts putnu eksperts Andris Dekants, kurš jau vairākus gadus ir vadījis lekciju ciklu “Pirmie soļi putnu atpazīšanā” un palīdzējis apmācīt studentus “Nord” lauka putnu noteikšanas kursos. Andris Dekants ir arī viens no pērn izdotās grāmatas “Latvijas ligzdojošo putnu atlanti 1980-2017” autoriem.

Lekciju dalībniekiem būs iespēja pievienoties iepriekšējā gada lekciju dalībnieku domubiedru grupai vietnē “Facebook”, lai kopīgi dalītos jauniegūtajās zināšanās.

Maksa, kas ir arī ziedojums biedrības labo darbu īstenošanai savvaļas putnu dzīves izpētei un uzlabošanai, par dalību lekciju ciklā “Pirmie soļi putnu atpazīšanā” ir 99.00 EUR, savukārt Latvijas Ornitoloģijas biedrības biedriem un studentiem vai skolēniem – 49.00 EUR.

Pieteikšanās ir pagarināta līdz 2022. gada (15.) 31. oktobrim, aizpildot pieteikuma anketu lekciju ciklam “Pirmie soļi putnu atpazīšanā 2022”: https://ej.uz/putnulekcijas2022.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, LOB komunikācijas konsultante

Foto:
Tomass Ķerus