Noslēdzies LOB Cēsu grupas konkurss “Putni pie barotavām”

Aprīlī noslēdzies LOB Cēsu grupas ikgadējais konkurss “Putni pie barotavām”. Ar 29 putnu sugām šosezon ir sasniegts jauns individuālais putnu sugu novērotāja rekords.

Pagājusī ziema sevi atrādīja visā tās burvībā, bija gan sniegs, gan sals, un putnu barotavās viesu netrūka. Ne velti konkursa laikā ir sasniegts jauns individuālais putnu sugu novērotāja rekords – 29 sugas!

Liels paldies visiem konkursa dalībniekiem: Viesturam Tropam, Laimai Grandānei, Lilijai Jansonei, Zvaigžņu ģimenei, Ilvijai Kumsārei-Liepiņai un Zanei Liepiņai, Līgai Eglītei, Miķelim Zalānam, Kleperu ģimenei, Valdim Zariņam, Tīliku ģimenei un Dreibantu ģimenei!

Ar prieku paziņojam, ka putnu sugu saraksta kategorijā ir uzvarējusi Tīliku ģimene ar novērotām 29 sugām2020/21. g. Barotavu konkusa dalībnieku novēroto sugu sarakstu apkopojums

Interesantākā foto kategorijā bija sīva konkurence (iesūtīti 33 foto). Tika izveidota anketa, kurā 19 anonīmi respondenti novērtēja katru foto 1-10 skalā (nezinot autoru) un beidzamajā jautājumā norādīja savu favorītu. Rezultātā noskaidrojām uzvarētāju – Miķeli Zalānu! Visu konkursam iesūtīto foto galerija

Lielā zīlīte Parus major Foto: Miķelis Zalāns

Interesantākā pirmsskolēnu un skolēnu komiksa kategorijā , tika iesūtīts viens zīmējums, paldies autorei Laimai Grandānei!

Autore: Laima Grandāne

Kopš konkursa cikliskās norises sākuma 2014./15. g.  vērojams, ka individuālais novēroto sugu skaits pieaug, arī šogad tas palielinājies par trim sugām (29) salīdzinot ar iepriekšējo gadu (26). Kopējais dalībnieku novēroto sugu skaits  jau otro gadu palicis nemainīgs (38).

Informāciju sagatavoja:
Agnese Gaile, LOB Cēsu grupas pārstāve