Uzsākts jauns videostāstu cikls “Putnustāsti. Personība” par LOB biedriem un to pieredzi

Ekrānšāviņš no videostāsta

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) uzsāk videostāstu ciklu par LOB biedriem “Putnustāsti. Personība”. Katru pieredzes stāstu papildina praktisks padoms, ko ikviens var izmantot savā ikdienā, lai darītu labus darbus putnu un līdz ar to arī cilvēku labā.

Pirmajā videostāstā iespējams iepazīties ar Valdi Zariņu, kas ikdienā ir būvmateriālu ražotnes “Lode” valdes loceklis un uzņēmuma mārketinga un pārdošanas daļas direktors, bet LOB biedrs ir kopš 2018. gada un putnus vēro lielākoties Vidzemē, Amatas novada apkaimē.

Valdis Zariņš. Ekrānšāviņš no videostāsta

Video vizītkartē iespējams uzzināt, kā sākās Valda aizraušanās ar putniem, kāda, viņaprāt, ir atšķirība starp makšķerētājiem un putnu vērotājiem, kādas rakstura īpašības esot pārsteigušas putnu vērotāju vidū, kāpēc putnu vērotājus Valdis raksturo kā bruņnieciskus, savukārt videorubrikā #SpārnotsPadoms iespējams gūt ieskatu un praktiskus ieteikumus putnu būru izgatavošanai pašu rokām. Tāpat videostāstā iespējams iepazīt vienu no Latvijā sastopamiem putniem, kuru savā pieredzes stāstā min Valdis.

Video “Putnustāsti. Personība: Valdis Zariņš” skatāms šeit:

Kopumā iecerēti stāsti par aptuveni 40 LOB biedriem, kas pārstāv dažādas vecuma grupas, reģionus, nodarbošanos, intereses, un to iesaisti pilsoniskās aktivitātēs dabas aizsardzības jomā.  

Par LOB biedru var kļūt jebkurš interesents, neatkarīgi no vecuma un zināšanām par putniem, aizpildot pieteikuma anketu šeit: https://www.lob.lv/biedriba/klusti-par-biedru/.

Videostāstu cikls “Putnustāsti. Personība” ir viena no aktivitātēm projektā “Latvijas Ornitoloģijas biedrības interešu pārstāvība un sabiedrības iesaiste”, ko finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, Latvijas Ornitoloģijas biedrības komunikācijas speciāliste