Aicinām ikvienu putnu interesentu uz LOB vietējo grupu vakariem tiešsaistē

Foto: Armands Majevskis.

Vēlies satikt domubiedrus un uzzināt jaunas lietas par putnu pasauli? Aicinām ikvienu interesentu uz LOB vietējo grupu vakariem, kas notiks tiešsaistē katru otro pirmdienu, sākot ar 15. martu. Kopā paredzētas 4 reizes un katrā plānota lekcija par putniem un putnošanu, kā arī iepazīšanās ar LOB vietējām grupām. Ilgums aptuveni divas stundas.

Pieteikšanās: https://ej.uz/LOBgrupuvakari2021 .

LOB vietējo grupu vakaru laikā būs iespēja uzzināt vairāk par putniem un iespējām iesaistīties praktiskās aktivitātēs, kā arī atrast domubiedrus savā apkārtnē.

Putnu ekskursijas vadītājs Imants Jakovļevs rāda lietotu somzīlītes ligzdu. Foto: Ilona Gaile

Norises datumi un tēmas (tiks precizētas):

15.03.2021. plkst. 18.30. Zosu noteikšana un uzskaites (Oskars Keišs), gulbju noteikšana un krāsainie gredzeni (Dmitrijs Boiko). Ievads par LOB vietējām grupām (Agnis Bušs). Iepazīšanās ar LOB Jūrmalas grupu (Edgars Lediņš). Sarunas. Noskaties tikšanās ierakstu YouTube šeit.
29.03.2021. plkst. 18.30. Putnu stāsti un ekskursiju vadīšana (Andris Klepers). Iepazīšanās ar LOB Rīgas vietējo grupu (Guna Roze) un LOB Zemgales-Sēlijas grupu (Agnis Bušs). Sarunas. Noskaties tikšanās ierakstu YouTube šeit.
12.04.2021. plkst. 18.30. Putnu ligzdošana, dažādu ligzdu veidi un to aizsardzība (Viesturs Ķerus). Iepazīšanās ar LOB Cēsu grupu (Agnese Gaile) un LOB Kurzemes grupu (Vineta Jurevica, Liena Kukaine). Sarunas. Noskaties tikšanās ierakstu YouTube šeit.
26.04.2021. plkst. 18.30. Lielo gauru dzīvē Ikšķilē, iniciatīva “Gauru galvaspilsēta/GAGA Ikšķile” (Atis Balodis), diskusija par gaurām piemērotiem būriem (Agnis Bušs, Antra Stīpniece u.c.). Iepazīšanās ar LOB Litenes grupu (Elvijs Kantāns) un LOB Madonas grupu (Ilze Sauša). Sarunas. Noskaties tikšanās ierakstu YouTube šeit.

LOB vietējās grupas

Informācija sagatavota pateicoties projektam “Latvijas Ornitoloģijas biedrības interešu pārstāvība un sabiedrības iesaiste”, ko finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Projekta mērķis ir nodrošināt Latvijas Ornitoloģijas biedrības un plašākas sabiedrības līdzdalību stratēģiski svarīgajos lēmumos attiecībā uz dabas aizsardzību un dabas resursu ilgtspējīgu apsaimniekošanu. Plašāk: www.activecitizensfund.lv.