Lekciju cikls “Pirmie soļi putnu atpazīšanā” (papildināts)

Pieteikšanās lekciju ciklam “Pirmie soļi putnu atpazīšanā” pagarināta līdz 5. novembrim ar iespēju pirmo lekciju noskatīties atkārtojumā. 26. oktobrī sākās lekciju cikla “Pirmie soļi putnu atpazīšanā” 2020./21. gada sezona. Šī reize būs īpaša, jo pirmo reizi tā notiks arī tiešsaistē. Ņemot vērā vairākas jaunās lietas, esam sagatavojuši papildu informāciju. Ceram, ka tās palīdzēs labāks sagatavoties lekciju apmeklējumam vai pat vēl pieņemt lēmumu par dalību lekciju ciklā. Šeit neminētu un personisku situāciju gadījumos rakstiet e-pastu uz putni@lob.lv.

LOB ornitologs un lekciju cikla “Pirmie soļi putnu atpazīšanā” vadītājs Andris Dekants.

Pieteikšanās anketa lekciju ciklam “Pirmie soļi putnu atpazīšanā 2020”: https://ej.uz/PutnuLekcijas2020. Jautājumu un komentāru gadījumā rakstiet uz putni@lob.lv.

Lekcijas notiks katru otro pirmdienu sākot ar 2020. gada 26. oktobri. Kopā 10 lekcijas līdz 2021. gada 1. martam.  Lekciju sākums plkst. 18.30, katras lekcijas ilgums ap 2 stundām. Detalizētu lekciju sarakstu skatīt tālāk.

Lekciju formāts primāri tiks organizēts kā tiešsaistes lekcijas ZOOM platformā. Katram reģistrētam dalībniekam tiks nosūtīta saite, ar kuru pieslēgties, norādot savu vārdu un uzvārdu. Aicinām laikus pārbaudīt, vai dalībnieka ierīcē (datorā, viedtālrunī u.tml.) ir uzstādīta ZOOM programma. Pirmajā reizē aicinām pieslēgties jau no plkst. 18.00, lai pārbaudītu, ka viss strādā.

Jautājumus par lekciju saturu būs iespējams uzdot tiešsaistē ar tērzēšanas (čata) palīdzību, klātienē vai rakstot e-pastu.

Lekcijas atkārtojumam būs iespēja piekļūt vajadzības gadījumā līdz svētdienai pirms nākamās lekcijas. Par iespējām piekļūt atkārtojumiem informēsim dalībniekus, kuri būs pieteikušies atkārtojumiem. Par piekļuvi lekciju atkārtojumiem rakstiet uz e-pastu putni@lob.lv vai atbildot uz organizatoru e-pastiem.

Klātienē lekcijām iespējams pievienoties LOB birojā, Rīgā, Skolas ielā 3, 4. stāvā, ņemot vērā spēkā esošos epidemioloģiskos norādījumus. Lūgums pirms katras lekcijas informēt par savu ierašanos (vai neierašanos, ja pirms tam ziņots par ierašanos), lai varam nodrošināt atbilstīgu telpas iekārtojumu. Šobrīd spēkā esošie norādījumi ļauj lekcijām notikt klātienē, pārvietojoties pa telpām lietojot sejas maskas. Lekciju norises vietā būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi un sēdvietas ar distanci.

Lekciju saraksts:
26.10.2020. Ievads putnu vērošanā un noteikšanā. Gulbji, zosis, peldpīles.
09.11.2020. Nirpīles, jūras pīles, gauras, vistveidīgie, gārgales, dūkurveidīgie.
23.11.2020. Dumpji, gārņi, stārķi, vanagveidīgie, piekūnveidīgie.
07.12.2020. Dzērvjveidīgie, bridējputni.
21.12.2020. Bridējputni (turpinājums), pūslīši, kaijas, alki, baloži.
04.01.2021. Pūces, zaļvārnveidīgie, dzeņi.
18.01.2021. Cīruļi, čurkstes, čipstes, cielavas, meža strazdi.
01.02.2021. Meža strazdi (turpinājums), ķauķi.
15.02.2021. Mušķērāji, zīlītes, čakstes, vārnu dzimta.
01.03.2021. Zvirbuļu, žubīšu un stērstu dzimta.

Noslēdzot lekciju ciklu, 2021. gada pavasarī dalībniekiem tiks piedāvāta ekskursija, lai nostiprinātu iegūtās zināšanas dabā.

Dalības maksa lekciju ciklā “Pirmie soļi putnu atpazīšanā 2020”:
– interesentiem – 99 EUR;
– LOB biedriem un studentiem, skolēniem – 49 EUR;
– LOB biedriem, kas ir arī studenti vai skolēni, – 39 EUR;
– LOB biedriem, kas iestājušies LOB laikā no 2019. gada 21. septembra līdz 2020. gada 20. septembrim, – BEZ MAKSAS.

Dalības maksa jāmaksā ar pārskaitījumu uz LOB kontu LV34HABA000140J035491 (ar norādi “Pirmie soļi putnu atpazīšanā 2020”). Reģistrācija uzskatāma par pabeigtu pēc pilnas dalības maksas saņemšanas.

Dalības maksu esam noteikuši iespējami demokrātisku, ņemot vērā sniegto informācijas un pieredzes apjomu un vērtību. Būtiski pieminēt, ka maksa par lekciju ciklu ir arī apliecinājums šādas informācijas vērtībai un atbalstam darbam putnu aizsardzības un cilvēku labā (jeb “balsojums ar savu maciņu”). Turklāt pašreizējais formāts ļauj lekcijās piedalīties arī visai ģimenei kopā, tāpēc novērtēsim atbalstu putnu darbiem arī ziedojumu veidā. Iespēja izmantot LOB biedru atlaidi iespējams arī uzreiz, kļūstot par LOB biedru. Ja tomēr finansiālu apsvērumu dēļ nav iespējams uzreiz pievienoties lekciju ciklam, rakstiet uz putni@lob.lv, lai vienotos par nosacījumiem.

Par galveno mācību materiālu tiks izmantots putnu noteicējs Collins Bird Guide. Iesakām to iegādāties, lai būtu vieglāk sekot līdzi lekciju saturam. Pieejams arī LOB veikalā Motacilla.lv.

Pieteikšanās anketa lekciju ciklam “Pirmie soļi putnu atpazīšanā 2020”: https://ej.uz/PutnuLekcijas2020.
Pieteikšanās un apmaksas termiņš pagarināts līdz 2020. gada 5. novembrim, lai varam paspēt nosūtīt pirmās lekcijas atkārtojumu, kurš būs pieejams līdz 8. novembrim. Jautājumu un komentāru gadījumā rakstiet uz putni@lob.lv.