Starptautiskajā putnu vērotāju zīmējumu konkursā laureātu vidū ir trīs darbi no Latvijas

Sabīnes Valteres zīmējums

Starptautiskā gājputnu atgriešanās reģistrācijas programma “Dzīvais pavasaris” (Spring Alive), ko Latvijā koordinē Latvijas Ornitoloģijas biedrība, izziņojusi bērnu zīmējumu konkursa “Es vēroju putnus” rezultātus. Laureātu vidū ir godalgoti trīs darbi no Latvijas.

Vecuma grupā līdz deviņiem gadiem 1. vietu ieguvis Antonio Stefo no Albānijas, 2. vietu – Sabīne Valtere no Latvijas un 3. vietu – Evelīna Junkure no Latvijas. Savukārt vecuma grupā no 10 līdz 16 gadiem 1. vietu ieguva Natālija Tomickova no Čehijas, 2. vietu – Lana Emīlija Kondrāte no Latvijas, bet 3. vietu Danils Gerasimovs no Kazahstānas.

Konkursa dalībniekam bija jāiesniedz ar roku zīmēts zīmējums, kurā būtu atainota putnu un dabas vērošana, paturot prātā atbildīga un uzmanīga putnu vērotāja rīcības pamatprincipus.

Darbus divās vecuma kategorijās – vecuma grupā līdz 9 gadiem un vecuma grupā no 10 līdz 16 gadiem – vērtēja starptautiska žūrija, kurā bija “BirdLife International”, “Spring Alive”, “Heidelberg Cement” pārstāvji.

“Dzīvais pavasaris” ir starptautisks projekts, kura mērķis ir radīt bērnos interesi par putniem un to aizsardzību, ļaujot piedzīvot putnu migrācijas burvību pašu acīm un kura 2020. gada tēma ir kā kļūt par labu putnu vērotāju.

Projekta būtība ir bērniem, viņu ģimenēm, draugiem, skolotājiem Eiropā, Āzijā un Āfrikā vairot izpratni par gājputnu sugu aizsardzības nepieciešamību, mudinot tos pašiem vērot putnus un ziņot par gājputnu – baltā stārķa, bezdelīgas, svīres, dzeguzes, bišu dzeņa, krastu čurkstes un smilšu tārtiņa – novērojumiem savā apkaimē, reģistrējot tos tiešsaistē http://www.springalive.net/lv-lv/migrations/addnew.

Projektu jau desmito gadu koordinē starptautiskā dabas aizsardzības organizāciju savienība “BirdLife International”, ko Latvijā pārstāv Latvijas Ornitoloģijas biedrība. Projekta īstenošanu jau otro gadu finansiāli atbalsta “BirdLife International” sadarbības partneris – starptautiskais uzņēmums “HeidelbergCement”. Plašāk: www.springalive.net.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, Latvijas Ornitoloģijas biedrības īstenotā projekta “Dzīvais pavasaris” koordinatore Latvijā
E-pasts: kitija@lob.lv

Evelīnas Junkures zīmējums
Lanas Emīlijas Kondrātes zīmējums