Iespēja iepazīt dabas daudzveidību Babītes novadā

Arī šogad Latvijas Ornitoloģijas biedrība Babītes novada iedzīvotājus un viesus aicinās izzinošās ekskursijās, interesentiem atklājot dabas daudzveidību Babītes novadā.

Ekskursijas notiks projekta “Iepazīsti Babītes novada dabu! 2020” ietvaros, kas tiek īstenots ar Babītes novada pašvaldības atbalstu, piedaloties projektu konkursā “Ģimenei. Videi. Izaugsmei Babītes novadā”. Projekts plānots kā praktisku pasākumu kopums, kas ļaus Babītes novada iedzīvotājiem, t.sk. ģimenēm ar bērniem, interesantā veidā iepazīt dabu novadā, aktīvi un veselīgi atpūsties, uzzināt par dzīvniekiem un sēnēm, kas mājo Babītes novadā.

Šogad aicināsim trīs dažādās ekskursijās – kukaiņu iepazīšanas ekskursijā augustā, sēņu meklēšanas ekskursijā septembrī un putnu vērošanas ekskursijā oktobrī.

Tāpat projektā tiks izstrādāts putnu vērošanas maršruts gar Babītes ezeru, tas tiks noformēts elektroniska bukleta formātā, tai skaitā ar bildēm un aprakstiem, lai katrs, piemēram, to ielādējot savā telefonā vai apskatot internetā, varētu iziet maršrutu un atpazīt tur redzētos putnus. Putnu vērošanas maršruta buklets būs pieejams internetā visiem interesentiem, kas pašrocīgi ar tā palīdzību varēs vērot putnus vēl daudzus gadus. Par precīziem ekskursiju datumiem informēsim augustā.

Guna Roze, projekta “Iepazīsti Babītes novada dabu! 2020” koordinatore

Vairāk informācijas par projektu, sūtot e-pastu uz riga@lob.lv