Saeimā iesniegta iniciatīva par mežizstrādes miera periodu putnu ligzdošanas laikā

Ar vairāk nekā 10 000 balsu atbalstu portālā “ManaBalss.lv”, Latvijas Ornitoloģijas biedrības iniciatīva “Par mežizstrādes miera periodu putnu ligzdošanas laikā” šodien ir iesniegta Saeimā.

“Esam priecīgi, ka iedzīvotāji pauduši atbalstu mūsu iniciatīvai par mežizstrādes pārtraukumu putnu ligzdošanas laikā. Kā zināms, putnu ligzdu postīšanu aizliedz likums. Ceru, ka ar Saeimas atbalstu mēs tagad varēsim pievērsties konstruktīvām diskusijām par to, kā nodrošināt šī likuma ievērošanu mežu apsaimniekošanā, nevis turpināt strīdēties par to, vai likums vispār jāievēro,” skaidro Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus.

Katru gadu valsts mežos vien mežizstrādes dēļ bojā iet vairāk nekā 50 tūkstoši putnu ligzdu. Mežizstrādes radītais traucējums ligzdošanas sezonas laikā apdraud arī tos putnus, kuru ligzdas fiziski izpostītas netiek. Piemēram, melnajam stārķim šis ir viens no galvenajiem iemesliem sliktām ligzdošanas sekmēm.

Ar iniciatīvu portālā “ManaBalss.lv” Latvijas Ornitoloģijas biedrība aicina noteikt vispārēju mežizstrādes un jaunaudžu kopšanas pārtraukumu no 1. aprīļa līdz 30. jūnijam, iekļaujot šo prasību Ministru kabineta noteikumos “Dabas aizsardzības noteikumi mežu apsaimniekošanā”. Šo priekšlikumu ar savu balsi atbalstījuši 10 322 Latvijas pilsoņi.

Plašāk te: https://manabalss.lv/par-mezizstrades-miera-periodu-putnu-ligzdosanas-laika/show?fbclid=IwAR3Qsu_2WQqmwZNTkq039JDsncGOhPUap62LBw6gsa6dxAH0g-CuUfTUKsg.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, komunikācijas konsultante
E-pasts: kitija@lob.lv