LOB Jūrmalas grupa – putnu draugi piejūrā

Stāsta Edgars Lediņš, LOB Jūrmalas grupas vadītājs: “Jūrmalas grupā esam tuvu dažādu vietējo sugu putnu ikdienai, jo, uzstādot, apsekojot, arī tīrot, rūpējamies par to būriem. Tā, piemēram, nesen uzstādījām piecus būrus mizložņām, bet erickiņu būrus pārbaudījām un iztīrījām, kā arī gredzenojām mazuļus. Vēl šogad veicām kaiju gredzenu lasīšanas iemaņu treniņu liedagā. Meklējām vistu vanaga ligzdas Mellužos, kur sekmīgi vienu konstatējām, un uzraudzīsim tās drošu pastāvēšanu nākotnē.

Tāpat Jūrmalas apkaimē šopavasar un arī iepriekšējos gados apsekojām Ragakāpas dabas parku un apkārtni, ekskursiju laikā konstatējot tādu retu sugu pārstāvjus kā meža balodi, purva piekūnu, lielo dumpi, meža pūci, melno dzilnu, zaļo ķauķīti, mazo mušķērāju, zvirbuļvanagu un vistu vanagu.

Savukārt nākamajā gadā esam iecerējuši atjaunot lauku piekūnu būrus Ķemeru Nacionālajā parkā un izvietot jaunus būrus Babītes ezera apkārtnē. Vēl darbu sarakstā ir arī ķīru gredzenu lasījumi, pupuķu būru izlikšana, turpinājums vistu vanaga ligzdu meklēšanai un putnu gredzenošanai, kā arī dienas un nakts plēšputnu uzskaite.”

Ja esi putnu draugs vai vēlies par tādu kļūt, pievienojies LOB Jūrmalas grupai, rakstot uz e-pastu: info@ledins.lv!