2019. gada putna zīmējumu konkursa rezultāti

Noslēdzies Latvijas Ornitoloģijas biedrības tradicionālais zīmējumu konkurss, kas šogad bija veltīts mežirbei - 2019. gada putnam! Šogad konkursā tika iesūtīti 317 zīmējumi. Aktīvi ir bijuši pieaugušie - saņēmām 12 zīmējumus pieaugušo kategorijā! No lielā zīmējumu klāsta bērnu kategorijā nebija viegli izvēlēties vien dažus, bet vērtējot ņēmām vērā gan individuālo pieeju, gan atbilstību konkursa objektam, kā arī plašo vecuma amplitūdu.

Noslēdzies Latvijas Ornitoloģijas biedrības tradicionālais zīmējumu konkurss, kas šogad bija veltīts mežirbei – 2019. gada putnam! Šogad konkursā tika iesūtīti 317 zīmējumi. Aktīvi ir bijuši pieaugušie – saņēmām 12 zīmējumus pieaugušo kategorijā! No lielā zīmējumu klāsta bērnu kategorijā nebija viegli izvēlēties vien dažus, bet vērtējot ņēmām vērā gan individuālo pieeju, gan atbilstību konkursa objektam, kā arī plašo vecuma amplitūdu.

Esam izvēlējušies uzvarētājus divās kategorijās (1., 2. vai 3. utt. vieta netiek piešķirta – katrā kategorijā uzvarētāji ir vienlīdzīgā pozīcijā).

Pieaugušo grupā

Asnate Višķere
Jānis Sausnītis
Laura Tolpežņikova
Anna Grinčuka

Bērnu grupā

Daniels Circenis
DIana Ignatjeva
Elīza Baļule
Reinis Zonbergs
Gustavs Grasmanis
Lelde Sproģe
Tejmurs Džondžua

Atzinību par dalību konkursā saņem:

  • pirmsskolas izglītības iestādes “Knābis” audzēkņi Agate Āboliņa, Anna Apinīte, Augusts Freimentāls, Emīlija Bite, Estere Bite, Lukass Pencis, Markuss Pencis, Rajans Madadi, Rebeka Liepiņa, Ričards Jurčenko un Patriks Orlovs
  • Smiltenes tehnikuma Alsviķu teritoriālās struktūrvienības pārstāvji Vija Skraustiņa, Nauris Rocēns, Merita Āboliņa, Dace Klaipa un Dairis Salaks.

Konkursa uzvarētāji tiks aicināti uz īpašu putnu vērošanas ekskursiju. Par balvu saņemšanu un ekskursijas norises laiku un vietu ar uzvarētājiem sazināsimies individuāli.

Paldies visiem dalībniekiem par skaistajiem mākslas darbiem! Īpašu pateicību izsakām māksliniecei Ilzei Kalnbērziņai-Prā par palīdzību zīmējumu izvēlē!

Aktivitāte notiek projekta “Mežirbes sugas aizsardzības plāna ieviešanas I kārta” ietvaros un tiek finansētas no Latvijas vides aizsardzības fonda līdzekļiem.