LOB biedrs Edgars Laucis: Gribi ieraudzīt retumu, dodies biežāk dabā

Videostāstā “Putnustāsti. Personība” aicinām iepazīt tuvplānā Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) biedru Edgaru Lauci.

Edgars Laucis nāk no Bauskas, ikdienā ir tiesu medicīnas eksperts, psihiatrs un LOB biedrs ir jau kopš 2006. gada, brīvajā laikā nododoties putnu vērošanai. Putnu iepazīšana Edgaru saistījusi jau kopš bērnības, bet līdz ar biežāku putnu vērošanu gan dodoties uz noteiktām vietām, gan tepat pilsētā, mostas arī interese par citu dzīvo dabu, piemēram, par tauriņiem un to atpazīšanu dabā. Pie aizraujošākajiem novērojumiem Bauskā Edgars pieskaita ūdensstrazdus, kurus izdodas redzēt Mēmeles krastos.

Rubrikā #SpārnotsPadoms, atbildot uz jautājumu, kā ieraudzīt retākas putnu sugas, Edgara atbilde ir īsa un konkrēta: biežāk jādodas vērot putnus dabā, īpaši no rītiem.

Video “Putnustāsti. Personība: Edgars Laucis” skatāms šeit:

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) īsteno videostāstu ciklu par LOB biedriem “Putnustāsti. Personība”. Katru pieredzes stāstu papildina praktisks padoms, ko ikviens var izmantot ikdienā, lai darītu labus darbus putnu un līdz ar to arī cilvēku labā. Kopumā iecerēti stāsti par aptuveni 40 LOB biedriem, kas pārstāv dažādas vecuma grupas, reģionus, nodarbošanās, intereses, un to iesaisti pilsoniskās aktivitātēs dabas aizsardzības jomā.  

Par LOB biedru var kļūt jebkurš interesents, neatkarīgi no vecuma un zināšanām par putniem, aizpildot pieteikuma anketu šeit: https://www.lob.lv/biedriba/klusti-par-biedru/.

Videostāstu cikls “Putnustāsti. Personība” ir viena no aktivitātēm projektā “Latvijas Ornitoloģijas biedrības interešu pārstāvība un sabiedrības iesaiste”, ko finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Informāciju sagatavoja:
Kitija Balcare, LOB komunikācijas konsultante